Mini Cart 0

Your cart is empty.

Positive impact

Mausons oprichter Mauro Wilsons Estevão werd in 2011 plotseling een landelijke mediahype. Hij stond zowel in de media als in de politiek symbool voor alles wat er mis was met het Nederlandse asielbeleid.

Rotperiode

Op 9-jarige leeftijd wordt Mauro door zijn Angolese ouders alleen op een vliegtuig naar Europa gezet. Via Portugal komt hij uiteindelijk aan in Nederland. De pijn en het onbegrip waarom zijn eigen ouders hem zo in de steek zouden laten roept bij hem veel onbeantwoorde vragen op. Hij vindt het erg moeilijk om zijn draai te vinden in Nederland. Gelukkig is er een Limburgs gezin dat Mauro met liefde opneemt in hun familie. In 8 jaar tijd ontwikkelt hun band tot een relatie van ouders en zoon. Ook heeft Mauro inmiddels een sociaal leven opgebouwd. Er loopt een asielprocedure die maar geen voeten in de aarde lijkt te krijgen.

Doorzettingsvermogen

De Nederlandse staat beslist dat Mauro niet in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning. Hij moet dus terug naar Angola. Hij laat het hier  niet bij zitten en vecht de beslissing aan. Nadat lokale media aandacht aan Mauro zijn situatie geven, word het verhaal ineens opgepikt door de landelijke media. Het land is in rep en roer. Dit wakkert flinke discussies aan over het asielbeleid. Zowel onder de bevolking, in talkshows en zelfs in de tweede kamer. Voor Mauro is al deze aandacht nogal een schok. Hij heeft niet om al deze aandacht gevraagd, maar waardeert de hartverwarmende support van de vele Nederlanders die hem bijstaan. Dit helpt hem om door te blijven vechten tot het bittere eind.

Eindelijk gelukt

Met de support van de bevolking achter zich wordt Mauro zijn zaak al snel symbool voor alles wat er mis is met het asielbeleid. Nu moest de politiek wel gaan luisteren. Na verschillende pogingen is er dan eindelijk licht aan de horizon. In 2013 wordt naar aanleiding van Mauro zijn zaak het asielbeleid aangepast. Er word een ‘kinderpardon’  ingevoerd. Dit resulteert er in dat de inmiddels 18-jarige Mauro met terugwerkende kracht alsnog een verblijfsvergunning krijgt.

Positieve impact

Ondanks dat Mauro het Nederlandse volk enorm dankbaar is voor haar support, wordt hij nog vaak geassocieerd met het imago van ‘een zielige jongen’. Dit is echter iets wat al enige tijd achter hem ligt. De laatste jaren heeft hij zich ontwikkeld tot een gelukkige vader en gedreven ondernemer. Hij heeft door zijn ervaringen geleerd wat er voor nodig is om zijn doelen te bereiken. Door die waardevolle lessen weet hij hoe hij zijn dromen kan verwerkelijken. Hij heeft zijn pijnlijke verleden veranderd in een onuitputtelijke kracht en is vastberaden een positieve impact te maken op de wereld.

De waardering van mausons.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 115 reviews.
Our products will be available soon
+