Mini Cart 0

Your cart is empty.

Planet friendly packaging

production - 12/12/2022

Voorheen verzond ik mijn kleding in zakken, die ook al composteerbaar waren. Hier miste wel nog wat aan de uitstraling. Het grootste verschil met de nieuwe verpakkingen is dat deze er een stuk strakker uit zien. Hierdoor voelt een bestelling van Mausons nog meer als een cadeautje aan jezelf én aan de aarde.

Planet friendly packaging – Nieuwe, composteerbare verzenddozen

Voor Mausons ben ik continu op zoek naar verbetering. Dat zie je terug in het assortiment, maar nu ook in onze nieuwe verpakkingen! Bestellingen ontvang je voortaan in een doosje met strak ontwerp in een vrolijke kleur. Deze verpakkingen zijn composteerbaar en beter voor het milieu dan veelgebruikte alternatieven. Let’s change fashion!

Alternatieve verzendmethode
Veel online bestellingen ontvang je in dozen. Dat is ook niet gek: dozen zijn erg praktisch, er past veel in én de inhoud is beter beschermd dan bij een plastic verpakking.

Maar er zit ook een keerzijde aan deze verpakkingen. Vaak wordt er chemische inkt gebruikt op deze dozen, wat niet goed is voor het milieu. Of er wordt veel plakband gebruikt, wat er lang niet altijd af wordt gehaald voor het in de papierbak valt. Met mijn nieuwe verpakkingen kan ik hier een positiever alternatief voor bieden.

Nieuwe composteerbare verpakkingen
De nieuwe Mausons verzenddozen zijn volledig composteerbaar: je kunt ze gewoon hup in de groene kliko gooien. Er is geen chemische inkt gebruikt, ook komt er geen plakband bij te pas. Wel een sticker maar ook deze is composteerbaar. Uiteindelijk is de verpakking na 180 dagen volledig vergaan in het compost. Een Planet Friendly alternatief, zoals je van Mausons mag verwachten.

Betere uitstraling
Voorheen verzond ik mijn kleding in zakken, die ook al composteerbaar waren. Hier miste wel nog wat aan de uitstraling. Het grootste verschil met de nieuwe verpakkingen is dat deze er een stuk strakker uit zien. Hierdoor voelt een bestelling van Mausons nog meer als een cadeautje aan jezelf én aan de aarde.

Ontstaan nieuwe verpakkingen
De verzenddozen zijn ontwikkeld door Noissue, een Australisch bedrijf. Om de wereld te kunnen voorzien van duurzame verpakkingen werken zij samen met fabrieken en distributiecentra over de hele wereld. Op deze manier hoeven er geen overbodige vluchten plaats te vinden om de verpakkingen te verzenden. Helaas geldt dit nog niet voor onze composteerbare doosjes. Op dit moment kan de productie alleen in Amerika of China plaatsvinden. Onze dozen komen uit China. Ter compensatie van de verzending plant Noissue 12 bomen. Noissue verwacht dat de composteerbare doosjes, net als de rest van de producten binnenkort ook in Europa geproduceerd kunnen worden.

Nieuwe verpakking als eerste onder de kerstboom?
Een cadeau voor jezelf of een ander, maar ook voor de aarde. Alle kleding van Mausons is namelijk gemaakt van beukenhoutpulp. Hiervan is het productieproces het minst belastend voor mens, dier en natuur binnen de huidige kledingindustrie.

Dit maakt het een bijzonder cadeau voor onder de kerstboom. Dankzij de lange kleurvastheid gaan de onderbroeken en T-shirts ook nog eens jaren mee. En als kers op de taart: wanneer je nu planet friendly fashion uit onze shop bestelt, ontvang je dit in de nieuwe, composteerbare verpakking.

Klik hier om direct naar de friendly fashion shop te gaan.

 

Let’s change fashion. Let’s start with the basics.

– Mauro Wilson, oprichter Mausons.

 

 

De waardering van mausons.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.7/10 gebaseerd op 78 reviews.
Our products will be available soon
+